Somon cu spanac
Pentru doua portii, va trebuie:
- 2 bucati generoase de somon, dezosate, fara piele.
- 2 ridichii rosii, taiate in felii subtiri
- 3 maini generoase de spanac proaspat
- 2 oua ochiuri, fierte moi
- cateva rosii cherry
- cateva felii de paine, foarte subtiri
- optional, sos alioli
- optional, carpaccio de conopida
Puneti la fiert 2 l de apa. Sotati spanacul intr-o tigaie, cu usturoi si sare. Fierbeti ouale in apa (appx. 90 sec) si scoateti pe un servetel de hartie. Adaugati pestele – >in 6 – 7 minute este gata.
Asezati spanacul pe farfurie, adaugati pestele, oul, decorati cu feliile de ridiche si conopida si asezonati cu sare si piper. Taiati oul intr-o parte pentru ca galbenusul sa curga. Adaugati sosul alioli.
Sosul alioli: un galbenus de ou, 100 ml ulei de masline, 100 ml ulei de floarea soarelui, 3 – 4 linguri zeama de lamaie, 2 – 3 catei marisori de usturoi, o lingurita de sare, o lingura de mustar. Intr-un mixer, adaugati intai usturoiul, sarea, lamaia, mustarul si mixati pana obtineti o pasta. Incepeti sa adaugati uleiul de masline, putin cate putin, ca la maioneza. Continuati cu uleiul de floare si mixati pana obtineti o maioneza ferma.