Tagliatelle cu trufe negre
Ingrediente pentru 2 portii marisoare:
- 200 g tagliatelle
- 4 fileuri ansoa
- o cutie de Mascarpone (200 – 250 g)
- 3 catei de usturoi
- o lingurita de pasta de trufe
- putin ulei de masline aromatizat cu trufe
- sare, piper, ulei de masline, parmezan ras
Puneti 3 l de apa la fiert, cu sare. Fierbeti pastele al dente.
Cat fierb pastele, intr-o tigaie, incalziti 3 – 4 linguri de ulei de masline. Adaugati cateii de usturoi, zdrobiti grosier, ca sa aromatizeze uleiul. Adaugati fileurile de ansoa si zdrobiti cu o lingura pana devin pasta. Totul se intampla la foc mic spre mediu. Adaugati branza, omogenizati, adaugati trufele, pieper si gustati. Adaugati sare daca este nevoie dar tineti cont ca fileurile de ansoa sunt foarte sarate. Adaugati pastele, cateva linguri din apaa in care au fiert, adaugati parmezanul ras si serviti.
Daca aveti trufe intregi si puteti rade deasupra, cu atat mai bine.
Daca nu aveti trufe de niciun fel, puteti sa folositi doar ulei aromatizat cu trufe. Dar tineti cont ca acesta nu a vazut niciodata trufele, este realizat exclusit pe baza de potentiator de gust (chiar daca baza, uleiul de masline, a fost cinstit).
Enjoy!