Salata de vinete cu feta si smochine
Salata de vinete cu feta si smochine este o reteta perfecta pentru sfarsitul lui august. Colorata, delicioasa, satioasa, nici calda, nici rece, cam ca ultimele zile de vara.
Pentru 4 / 6 oameni:
- 2, 3 vinete zdravene, mai mult lungi decat groase
- Sare, piper, ulei de masline
- Lamaie
- Patrunjel proaspat, tocat
- Menta proaspata, tocata (pastrati varfurile pentru décor)
- 2 smochine taiate felii
- 1 ardei iute rosu
- 50 / 100 g de branza Feta
- 1 catel de usturoi stors
- Cateva fire de chivas, optional, pentru décor
- Cateva felii de paine stropite cu ulei si prajite pe grill
Cum pregatiti salata de vinete cu feta si smochine
Coaceti vinetele pe gratar, pe jar. In lipsa de jar, e ok si pe un gratar pus peste flacara de la aragaz. La flacara medie spre mare. Eventual intepati vinetele in capete cu un cutit ca sa nu explodeze. Intoarceti cam la 5 minute, pe patru parti. Cand devin moi dar sunt inca grele, sunt gata, pot fi scoase pe o tava. Lasati putin la racit, taiati pe lungime si extrageti exclusiv partile fara seminte. Ajutati-va de o lingura si un cutitas. Lasati-le intr-o sita, la scurs, macar un sfert de ora.
Puneti bucatile de vinete intr-un bol si adaugati sare, piper, usturoiul, putin (in functie de cat este de iute) ardei iute tocat foarte fin, patrunjel, menta, o lingura de ulei si putina lamaie. Amestecati usor cat sa combinati aromele dar sa pastrati bucatile de vinete intregi.
Asezati vinetele pe un platou, rupeti si presarati branza, aranjati frumos feliile de smochine, decorati cu varfurile de menta, ardei taiat in felii foarte fine si chivas. Presarati putin piper si ulei de masline. Dupa gust, puteti adauga lamaie cand le mancati.
Spor la treaba caci pofta veti avea!
Gasiti AICI alte retete vegetariene!